Intressen

HOBBIES OCH INTRESSEN

UTNYTTJA TIDEN -

LÅT LIVET FRODAS!

BÖCKER & LITTERATUR


42 hyllmeter litteratur.


Lincoln och hans familj slukar litteratur så fort de får en stund över. Hans fru Maria har bl.a. Jo Nesbo som favoritförfattare och dottern Amanda läser helst koreansk litteratur. Lincoln själv gillar mest deckare skrivna av Tom Clancy och John Grisham. Clive Cussler, Michael Connely och Lee Child tillhör även de favoritförfattarna. Men du finner även klassiker som August Strindberg, Nils Ferlin, Voltaire, Dumas, Moa Martinsson, Giovanni Boccaccii, Platon, Ernst Hemmingway, Gustaf Fröding och Victor Rydberg bland de 42 hyllmetrarna.


På bilden till vänster syns en del av de böcker som inte får plats i den gamla ingången till det gamla skolhuset vilket skall byggas om till ett bibliotek, med platsbyggda hyllor, för att kunna rymma de flesta böckerna, faktaverken, konstlitteraturen och branschspecifik litteratur.

MUSIK & KONST


Med sedan barnsben och finns alltid till glädje.


Lincolns kulturella ådra började redan vid 4 års ålder då han började dansa balett. Han var ensam kille under lektionerna och förblev så tills han fyllde nio år, då framtidsdrömmarna om ett framträdande på Kungliga Operan, grusades av en höft som pajade till följd av Morbus Perthes. Han har alltid spelat någon form av instrument. Hellre än bra skall medges men det är ju glädjen och skaparviljan som är drivkraften. Några digitala musikproduktioner i 80-tals stil efter hans enda och stora idol Jean-Michel Jarre har även blivit gjorda. Alla sorts genrer uppskatts men som tonåring under 80-talet ligger hårdrocken honom naturligt varmast om hjärtat. Han ritade mycket som liten fram tills han var 23 år då intresset svalnade. Många alster finns dock sparade och det är hans dotter som axlat det utövandet med bravur då många av hennes verk finns uppsatta i hemmet till besökarnas förtjusning och lovordande.

BILAR & MOTORER


Lino'S Garage - It's a family thing!


Under årens lopp har Lincoln ägt ett 50-tal bilar. Alltifrån Ford, Volvo, Mercedes, SAAB, Audi och Datsun till Pontiac, Plymouth och Chevrolet. Även motorcyklar, skotrar och mopeder har passerat genom åren inklusive entreprenadmaskiner som egenföretagare inom branschen. Nu för tiden har hans verkstad erhållit smeknamnet "Lino's Garage" där hans fru är medinvesterare, sponsor och smakråd till de olika projekten som passerar garagets portar. I dag finner man i "Lino's Garage", förutom hans frus lilafärgade Custom Bubbla Cab från 1965, bl.a. en 7 tums höjd Chevrolet Suburban med 454 cui motor samt en custombyggd Volvo Amazon med måsvingedörrar och Rover V8. De sistnämnda har även egna hemsidor då de är så speciella. Se nedan.

Volvo Amazon 131, 1966: http://www.amarizzlin.se

Chevrolet Suburban, 1995: http://www.subyello.one

BILD OCH FOTO


En gammal ärvd kamera 1984 startade allt.


Lincoln fick överta en gammal kamera vid 14 års ålder och har sedan dess fascinerats över vad man kan förmedla med bilder gällande känslor och uttryck. Fotograferingen pågår i perioder och det kan gå flera veckor innan kameran åker fram men den är oftast med honom där han befinner sig, för man kan aldrig veta när det där perfekta fototillfället dyker upp!


Förutom en Canon D600 och en massa objektiv finns även ett Manfrotto-stativ, Aputure monitor, RØDE mikrofon, TASCAM ljudinspelare och en rig, som ses till höger på bilden, samt studioblixtar för porträttfotografering.

Lincoln Eriksson© Copyright 2010-2019.

All Rights Reserved.

Kontakt


lincoln.eriksson[at]telia.com

+46 70-77 333 66

Sociala medier


LinkedIn

Instagram

Adress


Järle 120

71391 Nora

SWEDEN